Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1528 Forsvarsminister på defensiven | SH!

vg-sh

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er under angrep fra det folket hun er satt til å tjene. Dette er en strid hun ikke kan vinne. Allerede før valgkampen er hun på defensiven. Sterkt sminkede kutt i lokal trygghet vinner ingen velgere.

Forsvar blir en av de viktigste sakene i #valg2017. Årsaken er enkel: Verden er uforutsigbar. Sjansen for ufred er økt. Uten evne til å forsvare demokratiet, forsvinner demokratiet. Uten demokrati, ingen muligheter til å å ha sterke meninger om klima, skattekutt, helse, skole, eldreomsorg, bensinavgift, bompenger eller samferdsel.

Et sterkt forsvar på bakken – der demokratiet utøves – er altså en forutsetning for alle andre politiske saker. Dette er et enkelt resonnement som flere og flere velgere forstår, i en mer og mer uforståelig og utrygg verden.

Selv svigermor vil være enig

Når det går en kule varmt i bensindebatten eller klimadebatten, er det lett å glemme selve grunnforutsetningen for å kunne krangle og være uenige. I dagens urolige verden er det ingen selvfølge at demokrati er et evigvarende gode. Også vi – når det blir krevet – må ha soldater på bakken som kan forsvare demokratiet. Overalt. Alltid.

De eldste av oss vet dette. De opplevde mangel på demokrati i årene 1940 til 1945. De vet hvordan det er når ufredsmenn står i nabolaget og kveler friheten vi alle tar som en selvfølge. I dag er dagen for å minne hverandre om at frihet ikke kommer gratis, det kreves at vi står opp og kan forsvare friheten på bakken – der demokratiet utøves.

Du kan hjelpe andre med å se hvor viktig forsvar er blitt i vår uforutsigbare verden. Du trenger verken kommunikasjonsrådgivere eller reklamebyråer i samtalen på den lokale kafeen, i garderoben, i frisørsalongen eller i familieselskapet.

Budskapet er enkelt – og selv svigermor vil være enig med deg:

  • Politikere som kutter i din trygghet der du bor, må byttes ut i neste års valg.

Partier som ikke vil betale to fattige prosent av vår rikdom til forsvar av egne borgere og eget territorium tjener ikke det folket de er valgt til å tjene. De prøver i stedet å tvinge sin egen vilje på det folket som har valgt dem. Når fattige Hellas betaler NATOs medlemsavgift på to prosent – hvorfor vil ikke politikere i rike Norge betale slik at deres velgere kan være trygge der de bor?

Slipepapir mot sannhetssminke

Både forsvarsministeren og andre i den rødblå kuttkoalisjonen styrer med hørselvern på overfor rasende sinte, frustrerte og oppgitte velgere, men også med skylapper mot verden: Norge er det eneste europeiske landet som kutter i lokal kampkraft. Våre naboer og NATO-allierte bevilger allerede milliarder til sine heimevern. Imens er de rødblå  mer opptatt av å frede et pengesløsende byråkrati mot kutt.

De rødblå gjentar monomant det sminkede budskapet om at de «styrker Heimevernet». Det er riktig at noen staber i Nord-Norge får noen flere stillinger. Forøvrig er budskapet tvers gjennom usant – og det er viktig at du forteller naboen og arbeidskollegaen din om den historiske forsvarsbløffen som gjentas og gjentas. Vi må sørge for at ikke folk lar seg narre til å tro på sminkebudskapet. Her er de kalde fakta som politikerne skal stå til ansvar for på demokratisk vis:

  • 7000 HV-soldater kuttes fra nyttår. Store deler av Sør-Norge blir uten utrykningsklare HV-soldater som er trent og utstyrt for krise. Kuttet truer vernet av våre sårbare og samfunnskritiske installasjoner, som for eksempel telekommaster, elektrisitet og vannforsyning.
  • Sjøheimevernet er plassert på «death row» og skal nedlegges. Det betyr at våre milliardverdier i olje/gassanlegg, havner og kysttrafikk mister krisebeskyttelse mot sabotasje og terror.
  • Heimevernet er fortsatt underfinansiert i 2017 – til tross for at Forsvarets største organisasjon drives for bare tre prosent av forsvarsbudsjettet.

Forsvarsministeren og de rødblå kuttkameratene er nå bragt på defensiven fordi du engasjerer deg i en økende folkemobilisering mot norske kutt, utsettelser og sommel i din trygghet. Vi må hjelpe hverandre å vinne slaget, ved å slipe av politisk sannhetssminke med slipepapir fuktet med fakta. Får du svigermor med på laget for et styrket heimevern der du og din familie bor, er enhver rødblå kuttkamerat sjanseløs.