Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5058 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1528 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php:5058) in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer til: FD BAK HEMMELIGHOLD AV HV RAPPORT! https://www.styrkhv.no/2017/07/15/fd-bak-hemmelighold-av-hv-rapport/ Styrk Heimevernet! Mon, 17 Jul 2017 06:57:21 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 Av: Bjørn E https://www.styrkhv.no/2017/07/15/fd-bak-hemmelighold-av-hv-rapport/#comment-117 Mon, 17 Jul 2017 06:57:21 +0000 http://www.styrkhv.no/?p=28999#comment-117 Dersom det er riktig at «dette hemmeligholdet» er direkte underlagt politisk kontroll (og samme avdeling som er ansvarlig for Langtidsplanen for Forsvaret) er det grunn til å stille spørsmål, spesielt sett i sammenheng med flytting av hovedflybasen ut av NordNorge og sørover til Ørland. Så vidt jeg forstår er det militært strategisk feil og økonomisk helt ute av kontroll og «hinsides» fordyrende. At disse tingene m. fl. ikke har fått noen reaksjon fra Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite er, mildt sagt, uforståelig!

]]>
Av: Anne-Lise Hammer https://www.styrkhv.no/2017/07/15/fd-bak-hemmelighold-av-hv-rapport/#comment-116 Sun, 16 Jul 2017 15:22:14 +0000 http://www.styrkhv.no/?p=28999#comment-116 Hei alle sammen, dette er faktum i saken om utkastet til en uferdig delrapport:
Som svar på DNs opprinnelige forespørsel i saken 10. juni svarte kommunikasjonssjef ved FFI Anne-Lise Hammer på vegne av FFI:
«Det er riktig at sjef HV har bedt FFI om en slik studie/prosjekt. På Forsvarets forskningsforum: http://www.ffi.no/no/Om-ffi/Organisasjon/Sider/Forsvarets-forskningsforum.aspx 1. juni ble det besluttet og utsette igangsetting av et slikt prosjekt til etter stortingsbehandlingen av Landmaktutredingen.
Et utkast til en rapport som er gradert Begrenset der HV mulige roller i et totalforsvar var påbegynt, men er også stoppet i påvente av det foreligger et formelt vedtatt prosjekt.
Vi kommenterer ikke graderte utkast til uferdige rapporter.»
Videre ble innsynsbegjæringen fra leder i Landsrådet i Heimevernet avslått 13. juni av stedfortreder for administrerende direktør, stabssjef Jan Erik Torp:
«Sjef HV bad i vår FFI om å gjennomføre en «helhetlig studie» av Heimevernet. Forslaget om å gjennomføre en slik studie ble fremmet i Forsvarets forskningsforum (F3) 1. juni i år. Forslaget ble imidlertid ikke godkjent i dette møtet, det ble besluttet å avvente Landmaktstudien og Stortingets behandling av denne før et slikt prosjekt startes. Prosjektforslaget vil sannsynligvis bli tatt opp på nytt i neste F3, som finner sted 26. oktober.
FFI har som forberedelse til en slik studie sett på HVs mulige roller i en totalforsvarssammenheng. Det er ikke publisert noen rapporter fra dette arbeidet. Siden arbeidet med en helhetlig studie av HV formelt ennå ikke har startet, og det ikke er utgitt noen rapport fra innledende arbeider, kan ikke FFI gi innsyn i denne saken nå.»

]]>