Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5058 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1528 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php:5058) in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer til: Fortsatt «løytnantenes krig»? https://www.styrkhv.no/2016/11/29/fortsatt-loytnantenes-krig/ Styrk Heimevernet! Fri, 02 Dec 2016 08:23:32 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 Av: Børre Storhagen https://www.styrkhv.no/2016/11/29/fortsatt-loytnantenes-krig/#comment-18 Fri, 02 Dec 2016 08:23:32 +0000 http://www.styrkhv.no/?p=2131#comment-18 Synes vel forsvarssjefen bør tenke litt på hvilke signaler han sender selv. Først ber han om 175 milliarder for å opprettholde ett minimusforsvar. Når han får 165 milliarder sier han det er en historisk satsing. Hvem skal han beskytte?

]]>
Av: Kjartan Andersen https://www.styrkhv.no/2016/11/29/fortsatt-loytnantenes-krig/#comment-17 Wed, 30 Nov 2016 13:47:09 +0000 http://www.styrkhv.no/?p=2131#comment-17 At norske militært ansatte må forholde seg til de politiske avgjørelsene Regjering og Storting tar burde være en selvfølge for alle. Hva er alternativet? Den dagen norske militære styrker nekter å ta et oppdrag som de er politisk uenig i så har Norge tapt og ikke minst Forsvaret har tapt.
Forsvarssjefen sier at vi som militært ansatte må følge de demokratiske spillereglene. Det betyr at vi velger de politikerne vi er enige med. Det betyr at vi påvirker og informerer våre politikere om konsekvensene av deres politikk. Det betyr IKKE å gjennomføre ulovlige aksjoner iført uniform.
Dersom en militært ansatt ikke kan leve med de politiske avgjørelsene Regjering og Storting tar i forbindelse med Forsvaret så vet de alle hvor døren er. Det alene er det sterkeste signalet man kan gi. Kan man ikke med æren i behold gjøre hva man blir bedt om så bør man ta steget ut av jobben og på den måten markere sin motstand.
Et annet moment når det gjelder offentlig protest mot Regjering og Storting er at man må vise litt selvinnsikt og smartness. Man må greie å ta hodet ut av den boblen man lever i og innse at samfunnet ikke er så bevisst Forsvarets utfordringer som man er selv. Til stadighet får vi påminnelse om at den sivile befolkningen har et meget svakt kunnskapsnivå om Forsvaret og ikke minst Heimevernet. Spør den jevne norske velger og de har et syn på Heimevernet som overhode ikke er reelt og heller minner om en komedie. Men en ting kjenner de meget godt igjen og det er militære kupp. Vi skal heller ikke underslå at den jevne norske journalist ikke er i fronten for kamp for Forsvaret. Snarere tvert om. Og er det noe som selger så er det om de kan fremstille en politisk aksjon fra noen soldater som borderline forsøk på «kupp» og udemokratisk. Det selger aviser og klikk.
I et slikt scenario er det uhyre viktig å tenke taktisk når man som militært ansatt vil protestere på politiske avgjørelser. Da må man gjøre som SH har gjort opp mot Forsvarskomiteen. Benytte de demokratiske prosessene for å påvirke. Når det viser seg å ikke virke så må man ta neste steg og det er å påvirke valget i 2017. Virker ikke dette heller så må man til slutt innse at dette er hva Norge vil ha. Da er tiden inne for å se på seg selv om man kan stå inne for dette. Hvis man er hellig overbevist om at det ikke er mulig så finner man døren og forlater Forsvaret. Det er nå min mening.

]]>