Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5058 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/f/styrkhv.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1528 En regulær drittpakke mot Heimevernet | SH!

Dagens politiske drittpakke i minervanett søker å sverte både general Tor Rune Raabye og Heimevernet, og mangler nesten sidestykke i norsk historie.

Dagen før statsbudsjettet, og to dager før Landmaktsutredningen legges frem, velger man å skape et bilde av en general og et Heimevern som bifaller militsdannelse i Norge.

Vi må nok helt tilbake til Trygve Lies tilsmussing av Kaptein Eiliv Austlids minne etter krigen, for å finne eksempler på skitnere bakholdsangrep fra politisk hold.

Minerva, ved Lars Akerhaug, valgte altså på denne neppe tilfeldige dag, å trekke frem en ett år gammel tråd på generalens facebookside. Da prøvde en kjent provokatør å lokke Raabye til å kompromittere seg selv ved å gi et ukonsist svar om hva han mente om den frykt for militsdannelse som da ble diskutert på ulike sider. Raabye, som åpenbart ikke mente at dette var en diskusjon som hørte hjemme på hans vegg gjorde flere forsøk på å avslutte diskusjonen, og gjorde det også klinkende klart at dette IKKE var en debatt han ville bidra til.

Dette fremstilles nå av Minerva som om HV- sjefen støtter det tankegodset, som han selv i samme artikkel, tar helt klart og uomtvistelig avstand fra…

For å underbygge den angivelige alvorlighetsgraden, refererer journalisten til anonyme kilder «høyt oppe i Forsvarsdepartementet» som angivelig bekrefter at det ble diskutert om Raabye skulle måtte gå av som følge av «hendelsen». Dette skal man likevel ha gått bort fra, av frykt for at generalen i så tilfelle kunne bli en martyr…

For ytterligere å sverte den ærekjære embedsmannen, skriver Akerhaug at Raabye «i lengre tid har blitt oppfattet som en aktivist»… Spørsmålet da blir jo: Av hvem har generalen blitt oppfattet som en aktivist? Av de samme anonyme kildene som åpenbart har plantet denne ikke- saken i Minervanett?

For alle som kan lese fremstår det som opplagt at her har «journalisten» i Minervanett gjort sitt ypperste for å koke suppe på en spiker som ikke engang eksisterer, og beint frem fabrikkert en sak. Hensikten er åpenbart  å skade både General Raabye, og Heimevernet.

Ved å opptre på denne måten har Akerhaug tatt steget ut av journalistikken og over i propagandamakernes rekker. Ved å la seg benytte som nyttige idioter og budbringere av noe som så opplagt er en drittpakke med en klar politisk målsetning, har Minervanett gitt avkall på et hvert krav om å bli regnet som seriøst medium. «journalistene» har funnet sin plass i høyresidens propagandaapparat.

For å sette skapet på plass en gang for alle:

General Tor Rune Raabye er en mann med den ypperste integritet og lojalitet til høyere sjef, embedet, og kongeriket Norge. Han har, i motsetning til hva Minervanett søker å fremstille, tatt helt klar avstand fra alle tanker om militsdannelse.

Denne saken er produsert for å skade ettermælet til den meget respekterte generalen, men kanskje i enda større grad for å skade Heimevernet som institusjon. Ved å gjøre dette bidrar man til å rettferdiggjøre de negative hendelser som jeg frykter kommer til å ramme Heimevernet i statsbudsjettet som fremlegges i morgen, og i Landmaktsutredningen som legges frem påfølgende dag.

Minervas angrep på Raabye i dag, lover IKKE godt for Heimevernets fremtid i Norge. I så måte kan denne famøse artikkelen etter hvert vise seg å ha signalisert begynnelsen på slutten for vårt nasjonale Heimevern, og dermed også muligheten til å forsvare vårt land.