Av Oskar Hjelle, borger og HV-soldat

Nå har det kanskje vært på sin plass og montert Pinoccios nese på statsminister og forsvarsministeren. Da hadde den begynt å bli lang, så mye usant som de presenterer til oss innbyggere her i landet. Hvordan kan de tro på det selv…?

Statsministeren vandrer nå rundt med et påklistret smil som viser usikkerhet i det som hun og regjeringen foretar seg. Hun skyver også mye av de vanskelige tingene foran seg slik at hun og regjeringen ikke får noe ubehag nå før valget. Hvordan kan vi sitte og se på at regjeringen overser den ene overskridelsen etter den andre? Utbyggingen av Stortingets bygningsmasse er en av tingene, utbyggingen av Ørlandet flyplass som overstiges pt. med 25 milliarder – da er det ikke snakk om at vi har lite penger.

Hvor henter de penger for å kunne dekke opp disse katastrofene? Dette er penger som kunne forsikret Norge på en mye bedre måte en det som regjeringen er i ferd med å etablere nå. Hvorfor får de gjøre dette gang på gang uten at det skjer konsekvenser og at ikke noen stilles til ansvar og må forlate sin ”pidestall”? Har dette skjedd andre plasser har ”hodene” rullet, men det virker som om regjeringen pakker problemet inn og dysser det ned. Det er misbruk av VÅRE skattepenger. Hvorfor stiller regjeringen krav at Forsvaret skal kutte 200 mill hvert år, men de selv kan overforbruke og sløse med milliarder?

Hvorfor får de gjøre dette gang på gang uten konsekvenser og uten at noen stilles til ansvar og må forlate sin ”pidestall”?

Når det kommer til å skje noe her i landet vil våre sittende politikere ”tåkelegge” svarene, og dekke over problemene på alle de svakhetene som er her i dag som vil svekke oss. Da MÅ de bli stilt til ansvar på den nedbemanningen/rasseringen av det Heimevernet som vi har i dag som allerede er på et minimum.

TRYGGHET I NABOLAGET: Heimevernets 45.000 lokalkjente soldater står klar til å rykke ut for å verne din familie ved krise. Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre går til valg på et vedtak der de kutter Heimevernet selv om de selv sier at de forsterker oss, men ikke hvordan.

Partier går til valg på vedtak de har gjort. Velgerne vurderer vedtakene, og sier ja eller nei til innholdet. Det den informerte velger stemmer over er og bør ikke være valgflesk eller trylletale, men faktasvar. Denne ordningen kalles «demokrati». Folkeaksjonen Styrk Heimevernet møter nå kritikk fordi vi oppfordrer velgerne til å stille partiene bak det omstridte forsvarsvedtaket og til ansvar for vedtaket i høstens valg.

Partier går til valg på vedtak de har gjort. Velgerne vurderer vedtakene, og sier ja eller nei til innholdet.

VÅRE KRAV ER ENKLE: 

– Bevilg STRAKS småpenger (300 millioner) til fullfinansiering av HV.
– Stans ØYEBLIKKELIG pågående kutt i folks trygghet og beskyttelse av våre verdier.
– Bevilg SNAREST to prosent (BNP) til forsvar.

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre er ansvarlig for forsvarsvedtaket som velgerne nå snakker om ved middagsbordet, i frisørsalongen og på lunsjrommet. Alle de øvrige partiene på Stortinget stemte imot.

Mange politikere vil snakke om «trygghet» i tiden fremover. Gjør en liten faktasjekk – ikke stol på hva de sier, men se hva de gjør. Du vil bli overrasket: «Styrking» betyr i realiteten kutt. «Åpenhet» betyr hemmelighold. «Trygghet» betyr «kutt i trygghet» fra de tre partiene som er ansvarlig for forsvarsvedtaket.

LES VIDERE! Forsvarsvedtaket verner også et byråkrati som gjennom årene spiser mesteparten av forsvarsbudsjettet. Dette er heller ikke greit. Heimevernet er Forsvarets desidert største avdeling, og er til stede der du bor. En HV-nabo nær deg har utstyr hjemme og er klar til å rykke ut 24/7/365 for å beskytte ditt nabolag med sin militære og sivile kompetanse – i fred, krise og krig. Heimevernet er også «best og billigst forsvar mot dagens hybridtrusler». Forsvarets største avdeling koster bare tre prosent av forsvarsbudsjettet.

Til sammenlikning får den administrative etaten Forsvarsbygg ti prosent av budsjettet for å forvalte mindre og mindre eiendom og leverer store overskudd tilbake etter at de har ”tappet” Forsvaret og HV for penger.

Hvis partiene må kutte, bør de kanskje heller kutte i et forvokst og kostbart byråkrati enn å kutte i folks rett til rimelig beskyttelse og sikkerhet? De tre store partiene lytter ikke til massive folkelige protester, men velger å stå fast på forsvarsvedtaket. Da har vi som folkeaksjon dessverre ikke annet valg enn å fraråde velgere å stemme på partiene som har vedtatt å kutte i velgernes rett til trygt nærmiljø.

Når partier går til valg på å kutte i trygghet mens de snakker om «trygghet», må vi velgere dessverre gå til valg på å kutte i disse partiene.

Med andre ord: Når partier går til valg på å kutte i trygghet mens de snakker om «trygghet», må vi velgere dessverre gå til valg på å kutte i disse partiene.

Så enkelt. Så brutalt. Så demokratisk.

Valgsak nr 1: Retten til trygghet der du bor: Vi skulle ønske vi slapp å bruke velgernes mektigste våpen: Velgermakten. Vi skulle ønske de tre største partiene var litt mer lydhøre overfor de velgerne som gav dem makt og innflytelse. Trygghet er imidlertid så grunnleggende for folk at vi ikke kan sitte stille å se på at politikere likviderer Heimevernet som bidrar til sikkerhet og beskyttelse for deg og din familie.

Trygghet er imidlertid så grunnleggende for folk at vi ikke kan sitte stille å se på at politikere likviderer Heimevernet som bidrar til sikkerhet og beskyttelse for deg og din familie.

(Leserinnlegget er sendt flere aviser, og publiseres her etter avtale med forfatteren)