Hvem gir henne sparken, sammen med 6999 andre snekkere, lærere, advokater, IT-sjefer, rakettforskere og rørleggere? Hvem kutter i befolkningens trygghet i utrygge tider? Er det butleren? Er det Miss Scarlett? Er det Den syngende telegrampiken? Eller var de med på udåden alle tre – i Stortingets bibliotek, med kniven, og med bind for øynene?

Bli med på historiens viktigste påskekrim!

Hvorfor sa de at «vi skal bare kutte i papirsoldater», når det vitterlig er 7000 mennesker som i disse dager tas ut av tjeneste for Norge? Oppsigelsesbrevene er på vei i posten. Mammaer, pappaer, døtre og sønner får sparken fra sin viktige deltidsjobb: Å vokte deg der du bor når krisen kommer.

De 7000 kvinnene og mennene går fra å være beskyttere av samfunnet til selv å trenge beskyttelse mot krise.

Vil Ap, FrP og Høyre følge fjellvettregelen om å snu i tide, i møte med velgerstormen som bygger seg opp? 15. mai skal Stortinget stemme over følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringa stanse alle pågåande nedskjeringsprosessar i Heimevernet, inklusive Sjøheimevernet, inntil landmaktutgreiinga er handsama på Stortinget».

Hvis forslaget blir vedtatt, må Stortinget følge opp med småpenger for fullfinansiering av din forsikring ved krise: 300 små millioner må på bordet i Revidert statsbudsjett, slik at du får den tryggheten din familie har krav på når krisen på nytt rammer Norge. For krisen vil komme. Vi vet bare ikke tid eller sted. Det visste vi heller ikke 9. april og 22. juli.

Velgerne kan stille Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre til ansvar for kuttvedtaket med stemmeseddelen. Nå får de tre partiene en unik mulighet til å snu, fordi mye har skjedd siden de vedtok dem omstridte forsvarsplanen 15. november 2016:

  • Donald Trump har overtatt som Commander-in-Chief i USA. Som en torpedo krever han at Europa betaler mer til NATO.
  • Riksrevisjonens kritikk av manglende beredskap, objektsikring og samfunnssikkerhet er blitt allemannseie blant velgerne, og kravet om lokal trygghet vokser på grasrota.
  • Europa har opplevd mer terror og uro, senest forrige helg i Stockholm. Befolkningen krever mer – ikke mindre – trygghet på hjemstedet.
  • Russland har ikke blitt en mindre trussel.
  • Den hybride krigen i Ukraina pågår fortsatt.
  • Situasjonen mellom USA og Russland i Midt-Østen tilspisser seg.

Våre allierte og naboer bygger OPP sine heimevern, mens de rødblå er de ENESTE i Europa som våger å utfordre sine egne velgere ved å kutte NED i lokalt forankrede Heimevernet – vår kulturarv etter Milorg og Hjemmefronten.

Dommedag er 15. mai 2017. Partier som gjør seg skyldig i å stemme for fortsatt kutt i befolkningens soleklare rett til lokal trygghet, kan se frem mot straffutmålingen. Den finner sted ved en valgurne nær deg 11. september 2017.